De tweede jaars studenten hadden van Tirzo Martha een opdracht gekregen: om een thema te kiezen en hiervan 25 schetsen te maken, 1  sculptuur en 1 schilderij. Mijn thema is ignorantie. Wat is ignorantie eigenlijk, ignorantie is het afwezigheid van kennis. In dit geval is dat het afwezigheid van kennis tegenover de junkies, de zogenaamde Chollers. Enkele jaren geleden had iemand tegen mij gezegd dat deze mensen moesten studeren. Ik maakte me toen der tijd heel veel zorgen voor deze commentaar. Doordat deze mensen niet altijd konden studeren, in enkele gevallen is de situatie thuis zo moeilijk. Men weet eigenlijk niet waarom deze mensen in zo'n situatie bevinden, en men wil het ook niet weten. Men blijf ignorant tegenover de zogenaamde Chollers. Mijn studie op deze thema was niet zo makkelijk, doordat ik zelf ook een ignorant ben tegenover deze thema. Ik ben bang om met hun te spreken doordat ze agressieve reactie kunnen tonen. Op gegeven moment moest trok ik de conclusie dat het ging over een wederzijdse ignorantie. De zogenaamde Choller will niet meer weten over zijn samenleving, en de burgers willen ook niet van deze mensen weten. Deze mensen worden afgestoten van de samenleving. Ik ging schetsen op A3 maken van junkies die ik herinnerde en de situatie waarin ze zaten.       Hierna had ik de sculptuur en de 3 schilderijen gemaakt.     1 m bij 2.10 m