Ssenkaaba Samson a.k.a. Xenson is een artiest uit Uganda, Afrika. Hij gaf ons een kleine presentatie van zijn eigen werk, hij kon heel goed kleren maken, graffiti's maken op muren en mooi schetsen, vond ik. Ik vond het jammer dat hij voor een korte periode bij ons was, ik heb hem dat ook vertelt en tegen hem gezegd om weer terug te komen bij ons. Ik wou graffiti bij hem leren, maar we waren zo druk met het afwerken met ons project af te hebben dat er geen tijd was. De opdracht was om een pop te maken. Ik heb een grote pop gemaakt, de grootse die er is van hun allemaal. En die moesten we vullen met blikken, doppen en flessen die we hadden gehaalt bij de Coca-Cola fabriek. We moesten de pop met postzakken maken, en dan dicht naaien. Ik had moeilijkheden met het dichtnaaien omdat ik dat nooit heb gedaan. Maar......ik heb doorgezet en het afgemaakt. Het was voor mij een harde periode aan het begin, maar toen ik de ervaring kreeg deed ik het met geen moeite. En toen moesten we het zwart verven. En daarnaast ook nog een soort statief maken om de pop er op te zetten. En die moest ook zwart geverft worden. En toen we onze poppen in een publieke afdeling moest zetten, heeft hij ook nog een soort ketting gemaakt uit kippengaas en lege blikken om onze sculpturen samen te binden. Wauw. DSC02158 DSC02159 DSC02160 DSC02162 DSC02163