Hoi, Ik ben Aithel Antonius, 18 jaar. Ik ben vorig jaar op het IBB aangekomen maar toen had ik andere ideeën dan dit jaar. Ik voel dat ik meer vertrouwen in mezelf heb dan het eerste jaar op het IBB. Mijn ideeën zijn om het IBB dit schooljaar af te maken en naar het buitenland gaan, Nederland of Amerika. Ik wil zo graag acteren, maar ik weet niet als ik naast kunst ga doen of kunst en acteren ernaast. Ik ben heel grappig en iedereen ziet en weet dat als ze me kennen. Overal waar ik ga ben ik de grapjas. Ik noem mezelf wel "The Joker". Ik heb een talent gekregen en dat wil ik wijzen. Ik wil wat doen waar ik van hou (en dat is lachen), dat ik elke dag met een smile naar mijn werk ga. Ik weet wel nog niet naar welke school ik wil gaan. Maar voor mij maakt het niet uit, zolang ze hebben wat ik leuk vind voel ik me vast wel thuis daar. Ik wil mensen blij maken met mijn kunst. Zowel tekenen, schilderen als grapjes maken. Ik vind dat heel belangrijk, om mensen te zien lachen. Ik ben zo opgevoed. Als ik mensen kan laten lachen, voelt dat ook goed voor mij. Want ik voel dat ik ze een beetje helpt. -mijn sterke punten waaraan ik moet werken : veel dingen tegelijk denken als ik stil ben studiehouding mensen helpen op school die wat niet begrijpen beetje met sculpturen werken oriëntatie proberen om niet boos te worden (moeilijk, maar het kan) achter niemand gaan iets zien en tekenen -mijn zwakkere punten " " " " : film presentatie zingen onderzoeken brainstorm   page_20_thumb_large chiki Curacao classics John de Pool (1873-1947) - Christus 1922 Oil on canvas Blz. 19   Ik heb deze schilderij uitgekozen niet omdat Hij voor mij is gestorven, nee, ik heb het ook gekozen omdat ik in Hem geloof. Hij helpt me elke dag, en ik ben heel dankbaar. Ik bid elke dag als ik naar bed ga en wanneer ik op sta. Hij heeft me met zoveel goeie dingen gezegend. Ik kijk naar de lucht en ik huil.     The-Bridge chiki Curacao classics Marcel van Duijneveldt (1970) - The Bridge 2010 Oil on canvas Blz. 34   Ik heb deze schilderij gekozen omdat het idee dat de brug achter wolken gaat vind ik interessant. Het laat me vragen wat er aan de andere kant van de brug is. En de diepte is ook mooi. Ik hou van natuur, dus alles wat te maken heeft met natuur vind ik mooi.     1857_Water_Mill_on_the_Le_zarde_at_E_pouville_graphite_on_warm_grey_paper_22.8_x_30.7_cm_The_World_Children_s_Art_Museum_Okazaki_Japan chiki   Monet or the Triumph of Impressionism -Mill on the Lezarde Pencil op paper 1857 (D.W. 1991, V, p. 74, D 83) Blz. 11   Ik vind deze schets heel mooi. Want je ziet allemaal verschillende bewegingen die hij heeft gemaakt met zijn potlood. Ik had gehoopt dat ik meer over deze schets kon zeggen, maar ik heb niks meer. Het praat voor zichzelf.     road-in-a-forest-fontainebleau chiki   Monet or the Triumph of Impressionism -Road in Forest 1864 Cat. no. 17 Blz. 26   Nogmaals ik hou van natuur. En als ik naar deze schilderij kijk dan ga ik echt in de schilderij en dan voel ik me daar. Frisse wind, veel zuurstof van de planten, mooi weer, laat me echt ver gaan.     Морской пейзаж, ночной эффект 1866 chiki   Monet or the Triumph of Impressionism -Seascape, Night Effect 1866 Cat. no. 71 Blz. 35   Ik zie echt wat er gebeurt in deze schilderij. Van het onweer, tot de golven tot de schepen tot de reflectie van het licht in het water. En voel lagen van verf. Deze schilderij is apart.     andywarhol-marilyn-monroe-1962 chiki   Andy Warhol -De twee Marilyns, 1962 Blz. 14   Ik weet echt niet wat de kunstenaar met deze foto wilt wijzen maar ik vind het te cliché. Het is letterlijk hetzelfde maar dan met kleur. Ik vind de zwart-witte Marilyn beter. Het heeft voor mij een sterkere inhoud.     Mick-Jagger-Andy-Warhol-1975 chiki   Andy Warhol -Mick Jagger, 1975 Blz. 79   Sommige vind ik wel interessant, maar ik vind dat er ook sommige ook stom zijn.     68f89a519cc8f36eda6f2e25f36077cd   Picasso  -De blauwe periode (1901-1904) Blz. 92 -Vrouw met baby   Het laat me denken aan een film die ik heb gezien. Een moeder zet haar zoon (Mozes denk ik) in een picnic mand en duwt hem in de rivier. Ik vond het zielig. Denkend aan wat ik zal doen als ik mijn moeder moeder verloor.     medium   Picasso -De blauwe periode (1901-1904) Blz. 321 -Badende vrouw die een cabine opent   Ik vind het raar, ik dacht dat het een soort van hert was.     korea   Picasso -De blauwe periode (1901-1904) Blz. 500+501 -Bloedbad in Korea   Ik vind deze schilderij niet leuk. Ik begrijp niet waarom overal mensen dood gaan elke dag voor niks. Nog steeds tegenwoordig. People are dying as we speak. De moordenaars hebben geen hart volgens mij.